Crăciunul şi Anul Nou Sărbătorit de Copii pe Stil Vechi şi Stil Nou

Copiii clasei a 5-a de la Şcoala de tip Internat pentru Copii Orfani şi Copii Rămaşi fără Îngrijirea Părinţilor din mun. Bălţi au participat la activitatea dedicată sărbătirii de Crăciun organizată de studenţii voluntari în cadrul proiectului “Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” la data de 18 decembrie 2009. Alţi 46 de copii de la Liceul Teoretic Bălăureşti au participat la o serie de activităţi extracurriculare dedicate acestor sărbători pe data de 12, 19 şi29 decembrie şi urmează să sărbătorească Anul Nou alături de voluntarii acestui proiect pe stil vechi.

Copiii clasei a 5-a de la Şcoala de tip Internat pentru Copii Orfani şi Copii Rămaşi fără Îngrijirea Părinţilor din mun. Bălţi au participat la activitatea dedicată sărbătirii de Crăciun organizată de studenţii voluntari în cadrul proiectului “Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” la data de 18 decembrie 2009.  Alţi 46 de copii de la Liceul Teoretic Bălăureşti au participat la o serie de activităţi extracurriculare dedicate acestor sărbători  pe data de 12, 19 şi29 decembrie şi urmează să sărbătorească Anul Nou alături de voluntarii acestui proiect pe stil vechi.

***

La  data de 18 decembrie 2009 Babără Olga şi Procofieva Olga, studente voluntare în cadrul proiectului „Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” au promovat ultimele 3 activită extracurriculare în limba engleză pentru copiii clasei a 5-a de la Şcoala de Tip Internat pentru Copii Orfani şi Copii Rămaşi fără Îngrijirea Părinţilor din mun. Bălţi.

Copiii au patricipat la o serie de jocuri interactive cu tematica sărbătorii de Craciun unde au învăţat simbolurile de Crăciun în limba engleză, au discutat despre cadourile pe care le aşteaptă şi au învăţat un cîntec pentru Moş Crăciun.

În total în perioada octombrie-decembrie 2009  au fost promovate  20 de activităţi extracurriculare la aceasta insituţie cu scopul de a promova cultura comunicării prin joc, accesul la studii de calitate pentru copiii în situaţie de risc, şi cunoaşterea limbii şi culturii poporului American.  Aceasta a fost deasemenea o oportunitate de dezvoltare profesională şi cetăţenie activă pentru studenţii volunatri în cadrul proiectului sus-menţionat, ei fiind ghidaţi în planificarea şi promovarea acestor activităţi de lectori universiatri de la Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălţi.

Proiectul „Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” este implimenat de A.O. „Centrul pentru Educaţie Continuă” cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA.

Leave a Reply