A Demarat Săptămîna Internaţională a Educaţiei

La data de 15 noiembrie 2010 a fost lansată Săptămîna Internaţională a Educaţiei. Evenimentul a avut loc la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea A. Russo din Balţi şi este organizat în parteneriat cu A.O. “Centrul pentru Educaţie Continua”, Balti în cadrul celei dea 3-lea ediţii a proiectului cunoscut sub denumirea de FELT School, care este acronimul său din limba engleză.

Pentru a  sărbători beneficiile programelor educaţionale internaţionale, la data de 15 noiembrie au fost promovate două activităţi care au drept scop integrarea evenimentelor de promovare a Săptămîinii Internaţionale a Educaţiei în curriculum-ul universitar. David Norton, profesor de limba engleză din SUA a co-predat o lecţie de limba engleză cu Daniela Murgulet, profesoară de limba ebgleză la Universitatea A. Russo din Balti.  Cei opt studenţi au avut ocazia să să se întîlnească cu un vorbitor autohton al limbii engleze americane, să participe la diverse activităţi interactive de învăţare a limbii engleze,  şi să înţeleagă cum pot beneficia de oportunităţile programelor educaţionale internaţionale, deoarece David Norton activează la momentul de faţă la universitatea bălţeană datorită programului English Language Fellows şi cu suportul Ambasadei SUA la Chişinău.

Un grup de 13 studenţi au participat deasemenea la o lecţie din cadrul cursului “Învăţarea Limbii Engleze prin intermediul Podcast-urilor”, curs oferit pe gratis pentru studenţii anilor 2, 3 de studii, viitori profesori de limba engleză. Cursul oferă metode inovatorii  şi resurse autentice în predarea limbii engleze care ajută la îmbunătăţirea vocabularului, precum şi a  competenţelor de audiere şi vorbire. Lecţia de astăzi a fost apreciată de studenţi cu un 8, un 9, şi 10 studenţi au apreciat-o cu 10, dintr-un barem de la 1 la 10.

 

 

Evenimentul se bucură şi de contribuţii comunitare din partea unui agent economic, SRL “IPPON”,  care va acorda echipamentul tehnic pentru desfăşurarea activităţilor preconizate pentru perioada 15-19 noiembrie 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s