Analiza SWOT în luarea deciziilor

Cum luati deciziile in procesul de planificare a proiectului Dvs? Cum evaluati parteneriatul dintre 2 organizatii?

Aceastea au fost intrebarile cheie a atelierului de lucru care a fost promovat in cadrul cursul despre consolidarea parteneriatului dintre asociatiile obstesti si instituriile de stat ca parte a scolii de vara “Voluntarii care Predau Limba Engleza”

La data de 21.08.2012 voluntarii acestui proiect au participat la un atelier de lucru unde au facut cunostinta cu analiza SWOT si au utilizat acest instrument pentru a lua decizii importante in privinta diferitor proiecte.

 Facind cunostinta cu elementele analizei SWOT voluntarii au fost dizivati in 2 echipe si au utilizat acest instrument pentru a analiza 2 situatii:

Prima echipa a trebuit sa decida la care eveniment ar participa daca ar coincide 2 evenimente: plecare la mare cu familia sau participarea la editia a 2-a a scolii de vara in perioada 19-26 August 2013.

Efectuind analiza SWOT a acestei situatii grupul a decis ca va merge la tabara de vara. Alegerea a fost facuta datorita avantajelor de care poti beneficia participind la aceasta scoala de vara: oportunitate de dezvoltare personala, oportunitatea de a preda limba engleza si de a beneficia de feedback constructiv. Drept rezultat studentii vor obtine abilitati de predare care vor fi folosite in cariera lor de viitor profesor de limba engleza.

Echipa a 2-a a trebuit sa decida unde ar fi mai bine de  organizat editia a 2-a a acestei scoli de vara: la Vada-lui-Voda sau la Balauresti.

Efectuînd analiza SWOT, decizia grupului a fost ca ar fi mai bine ca proiectul sa aiba loc la Balauresti datorita contributiilor comunitare in cadrul proiectului, şi anume: cazare gratis in incinta caminului oferita de institutia partenera atit pentru voluntari cit si echipa de implimentare a proiectului, suportul administratiei liceului in organizarea elevilor, disponibilitatea profesorilor din comunitate de a contribui la desfasurarea scolii de vara in baza de voluntariat, contributii comunitare prin oferirea spatiilor pentru promovarea activitatilor, si cantina cu echipament modern si personal calificat pe tot parcursul scolii de vara.

Leave a Reply