Parteneriat intre asociatii obstesti si institutii de stat

La 20 August 2012 studenţii participanţi la şcoala de vara “Voluntarii care Predau Limba Engleză” au participat la un atelier de lucru în cadrul cursului “Parteneriate si Colaborari Inter-sectoriale”. Participantii au discutat despre conceptele de parteneriate si colaborari, au facut cunostinta cu diverse tipuri de colaborare intre asociatii obstesti si institutii de stat, fundatii si agenti economici. In acelaşi timp participantii au facut schimb de informaţie din experienţa anterioară de voluntariat şi au dat exemple de proiecte bazate pe parteneriate intre asociatii locale, regionale, internaţionale.

Jocul de simulare „As dori sa colaboram” i-a ajutat pe participanţii sa identifice necesităţile colaborării inter-sectoriale si sa conştientizeze importanţa parteneriatelor si a contributiilor comunitare in implimentarea proiectelor. Participantii au abordat necesitatile parteneriatului din perspectiva diferitor reprezentanti ai comunitatii, printre care: director al unui ONG, director de scoala, student cu dizabilitati, mama cu 4 copii, tinar profesor, specialist de granturi.

In cadrul debriefing-ului participantii au mentionat ca acest joc de simulare i-a ajutat sa inteleaga mai bine diferenta dintre institutiile de stat si asociatiile obstesti si sa consitentizeze necesitatea si importanta parteneriatelor intre aceste organizatii, subliniind si importanta contributiilor comunitare in solutionarea unei probleme locale sau nationale.

Atelierul de lucru este promovat in cadrul scolii de vara „Voluntarii care Predau Limba Engleza”, organizat de catre asociatia „Centru pentru Educatie Continua” in cadrul celei de a 5a editie a proiectului FELT School.

Evenimentul este finanţat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova,  Fundaţia Servicii de Dezvolare din Liechtenstein, contributii comunitare si donatie din partea S.R.L. ROGOB.
felts

Leave a Reply