A Fi Profesor sau A Nu Fi

21 august 2012 a fost pentru mine o zi foarte importanta.  A fost o zi plina de emotii fiindca a fost prima mea ocazie de a promova o lectie de limba engleza. La inceputul lectiei nu ma puteam concentra, nu eram capabila sa ma exprim corect din cauza emotiilor abundente. Primul lucru  la care m-am gindit a fost ca nu pot fi profesor, dar fiind incurajata de colegi am promovat aceasta lectie cu ajutorul partenerei mele Angela Magdaliuc.

Dupa lectii am participat la sesiunea de feedback promovate de dna Daniela Murgulet si am analizat aceasta lectie. Aici am  inteles  cum pot sa ma pregatesc de lectii pentru a avea mai multa incredere in fortele priprii si sa imbunatatesc aceasta lectie. Iar la activitatea de teambuilding organizate de dna Ana Spinu si Dna Gabriela Popenco am invatat cum sa-mi controlez emotiile si cum sa-i motivez pe elevi sa fie foarte activi la lectie.  Spre seara mi-a reaparut motivatia si increderea de  a preda inca o lectie…

Miercuri, la a doua lectie am putut sa-mi stapinesc emotiile mult mai bine. Aici m-a ajutat atit aprecierea copiilor cit si feedback-ul constructiv oferit de catre profesorii de limba engleza si colegii mei. Suportul acordat in planificarea lectiei, utilizarea materialelor vizuale si auditive au contribuit deasemenea la succesul lectiei mele. Gratie suportului de resurse oferit de Ambasada SUA eu am putut utiliza CD-uri in limba engleza si am invatat un cintecel din colectia “Children’s Jazz Chants” de C. Graham pentru a  practica expresiile noi predate la lectie. Copiilor le-a placut foarte mult acest cintec si au cintat cu mult entuziasm impreuna cu mine ceea ce m-a facut sa fiu fericita.

Pina la sfirsitul scolii de vara am devenit mai increzuta, mai sigura si mai putin emotionata mergind  cu placere sa predau copiilor. Imi doresc mult sa devin specialist bun si sa predau copiilor limba engleza.

Ma bucur ca am avut ocazia sa particip la aceasta  scoala de vara unde am avut posibilitatea sa-mi dezvolt abilitati personale si abilitati de predare  activind in calitate de voluntara la prima editie a acestei scoli de vara.

Cu drag,

Angela Zaharco

“Acest eveniment este realizat gratie sustinerii generoase a poporului american prin intemediul Departamentului de Stat al Statelor Unite. Continutul acestui program tine de responsabilitatea Asociaţiei “Centrul Penteru Educaţie Continuă” si nu reflecta neaparat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii.”

Leave a Reply