Lectia Invatata

Ma numesc Doinita Ulinici, si am avut oportunitatea de a preda o lectie de limba engleza impreuna cu Tofan Alla in cadrul scolii de vara “Voluntarii care Predau Limba Engleza”, o experienta de care imi voi aminti mult timp de azi inainte.

M-am simtit atit de libera si implinita cind am predat elevilor. Iar dupa o analiza mai aprofundata am ajuns la concluzia ca lucru se face mai placut si cu usurinta atunci cind il intelegi si-ti place sa predai. Acum eu pot spune ferm, predarea limbii engeze si lucrul cu elevii este o activitate care imi place foarte mult.

Cu ajutorul colegei mele, Alla, am predat tema Present Perfect. Mare mi-a fost mirarea atunci cind absolut toti elevii ridicau mainele pentru a incerca sa formuleze propozitii utilizind imaginile colorate pe care le prezentam si sa citeasca dialogul nou in perechi.

Am fost ghidati in planificarea lectiei si selectarea resurselor. Cu multa seriozitate si responsabilitate m-am straduit sa predau aceasta tema cit mai clar si sa fie centrata pe elevi. Am observat ca materialele vizuale si cele auditive au contribuit la motivarea elevilor de a participa activ la lectie si de a practica structurile noi invatate.

Cred ca mi-a reusit: elevii au invatat lectia lor, dar eu pe a mea!

“Acest eveniment este realizat gratie sustinerii generoase a poporului american prin intemediul Departamentului de Stat al Statelor Unite. Continutul acestui program tine de responsabilitatea Asociaţiei “Centrul Penteru Educaţie Continuă” si nu reflecta neaparat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii.”

Leave a Reply