A fost lansata ed.a 5-a a proiectului FELT School

La data de 15 octombrie 2012 a avut loc conferinta de lansare a proiectului “Scoala Viitorilor Profesori de Limba Engleza”, editia a 5-a.

Proiectul cunoscut si sub acronimul sau din limba engleza, FELT School are drept scop de a contribui la dezvoltarea profesionala a viitorilor profesori de limba engleza prin intermediul voluntariatului.

20 de studenti de la 4 facultati ale Universitatii de Stat “A. Russo” din Balti, viitori profesori de limba engleza, vor promova activitati extracurriculare in limba engleza pentru 3 grupe de  elevii ai cl. a 2-a, a 5-a,  si a 8-a de la 2 insitutii pre-universitare: Liceul Teoretic “G. Cosbuc” si Scoala pentru Copii Orfani din mun. Balti.

Ulterior, catedra Filologie Engleza a Universitatii de Stat “A.Russo” va evalua portofoliile studentilor si va decide daca experienta de voluntariat le poate oferi studentilor credite de studii transferabile sau poate fi considerata drept practica de initiere. Doamna Lara Aladin, lector superior la catedra Filologie Engleza a evidentiat faptul ca calitatea serviciilor oferite in cadrul proiectului se imbunatateste an de an si a urat studentilor si partenerilor editiei a 5-a a proiectului succese in realizarea obiectivelor propuse.

Doamna Emily Dewhirst, Voluntara Corpului Pacii, a impartasit pasiunea sa pentru predarea limbii engleze si a mentionat ca este foarte bucuroasa sa activeze in cadrul acestui proiect contribuind la dezvoltarea profesionala a viitorilor profesori.

Domnul Pius Frick, reprezentant al Fundatiei Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein (LED), si-a exprimat speranta ca proiectul FELT School va contribui la imbunatatirea procesului de pregatire a cadrelor didactice datorita structurii programului care implica sesiuni de planificare, de supervizare si de feedback, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra studentilor voluntari  si elevilor beneficiari.

 

 

“This event is organized due to the kind contribution of the American people through the United States Department of State and the contribution of the Foundation Liechtenstein Development Service Moldova. The Association “Continuing Education Center” holds responsibility for the content of this program and the content doesn’t necessarily reflect the opinions of the United State Department of State or of the Government of the United States of America nor of the Foundation Liechtenstein Development Service Moldova.”

 

Leave a Reply