La data de 8 noiembrie 2012 a avut loc prima activitate extracurriculara organizata pentru un grup de elevi ai claselor a 8-a de la Liceul Teoretic “G.Cosbuc” din Balti.  Unsprezece elevi au participat la aceasta activitate discutind diverse intrebari legate de frumusete, bogatie si saracie. Pornind de la povestea clasica “Cenusareasa”, elevii au participant la diverse activitati cum ar fi  lucru in grup, dezbateri si discutii privind aspectele bogatiei si saraciei si importanta educatiei in eradicarea saraciei. Activitatea a fost promovata de Iana Lupacesco si observata de Zaharco Iulia si Zaharco Angela, participanti in cadrul proiectului “FELT School”.

 

Aceasta a fost prima activitate extracurriculara in limba engleza promovata de participantii proiectului “FELT School” pentru elevi din clasa a 8-a.

Pariticipantii proiectului FELT School sunt studenti, viitori profesori de limba engleza, care promoveaza activitati extarcurriculare in limba engleza pentru elevii de la scolile partenere.

Scopul proiectului este de a promova voluntariatul ca forma de dezvoltare profesionala si cetatenie activa. In contextul intrarii in vigoare  a strategiei nationale cu privire la implicarea voluntarilor, organizatorii proiectul FELTSchool urmeaza sa evalueze activitatile promovate in cadrul acestui proiect pentru a stabili daca FELT School ar putea aplica pentru a fi acreditat ca program de voluntariat de catre Ministerul Tineretului al Republicii Moldova.

“Acest eveniment este realizat gratie sustinerii generoase a poporului american prin intemediul Departamentului de Stat al Statelor Unite si Fundatiei Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein. Continutul acestui program tine de responsabilitatea Asociaţiei “Centrul Penteru Educaţie Continuă” si nu reflecta neaparat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii sau ale Fundatiei Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein.”

Leave a Reply