Cum puteti promova voluntariatul?

La data de 6 decembrie 2012, participantii proiectului “Scoala Viitorilor Profesori de Limba Engleza” au organizat 2 activitati avind drept scop promovarea voluntariatului in rindul tinerilor.

Bejenari Ana-Maria si Blajevski Vladimir, participanti in cadrul proiectului sus-mentionat, au impartasit experienta lor de voluntariat in cadrul proiectului FELT School cu 13 colegi de la Universitatea “A.Russo” din Balti. Chiar daca organizatorii acestui proiect inca nu aplicat pentru acreditarea programului FELT School drept program de voluntariat, si studentii inca nu se pot bucura de statutul de a fi voluntar, ei au incercat sa vorbeasca despre oportunitatile si perspectivele de voluntariat, informind colegii lor despre activitatile extracurriculare promovate pentru un grupuri de elevi ai cl a 5-a de la Scoala de copii Orfani din mun. Balti.

Mai mult decit atit, activitatea a fost gazduita de dna Elena Varzari, lector superior la catedra Filologie Engleza, care a acceptat discutarea si analizarea planului de lectie, intocmit de studenti pentru a promova activitatile extracurriculare in limba engleza, in cadrul cursului de didactica a limbii engleze.

Acesta constituie inca un pas in recunoasterea activitatilor extracurriculare promovate de catre studenti de catre Universitatea de Stat “A. Russo” si speranta ca insitutiile superioare de invatamint vor initia proiecte de promovare a voluntariatului deasemenea.

Iana Lupaceso, participanta in cadrul aceluiasi proiect, a promovat o activitate extracurriculara cu aceeasi tematica pentru un grup de elevi ai claselor a 8-a de la Liceul Teoretic “G. Cosbuc” din Balti.

Elevii au fost entuziasmati de oportunitatile de voluntariat stipulate de catre Legea Voluntariatului a Republicii Moldova si evident despre oportunitatile de a lucra in calitate de voluntar in diverse proiecte la nivel local, national si international. Unii si-au exprimat dorinta de a activa in SUA si a organiza campanii de colectare de fonduri pentru oamenii care au suferit in urma uraganului Sandy, altii ar dori sa se implice in proiecte ecologice in New York deoarece exista pericolul ca natura sa moara din cauza utilizarii  a tehnologiilor informationale in proportii foarte mari, si unii ar dori sa activeze in Moldova, deoarece este o tara foarte saraca dar avem inca multi oameni responsabili!!!

IMG_20121207_153131     IMG_20121207_163915  IMG_20121207_162058

Prin informare si impartasirea experientelor proprii de implicare in activitati comunitare, iata asa reusesc participantii proiectului FELT School sa promoveze voluntariatul in rindul tinerilor.

Aceste activitati au fost organizate cu ocazia Zilei Internationale a Voluntarului care se sarbatoreste anual la 5 decembrie.

“Acest eveniment este realizat gratie sustinerii generoase a poporului american prin intemediul Departamentului de Stat al Statelor Unite si Fundatiei Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein. Continutul acestui program tine de responsabilitatea Asociației “Centrul Penteru Educație Continuă” si nu reflecta neaparat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii sau ale Fundatiei Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein.”

Leave a Reply