Zilele Contibutiilor Comunitare: sesiunea de evaluare

IMG_0013La data de 11 decembrie 2012 a avut loc sesiunea de evaluare a evenimentului “Zilele Contributiilor Comunitare” care a fost organizat in perioada octombrie – decembrie 2012 in cadrul proiectului “Scoala Viitorilor Profesori de Limba Engleza”.

15 studenti de la Universitatea de Stat “A. Russo” din Balti, viitori profesori de limba engleza, au promovat 12 activitati extracurriculare in limba engleza pentru un grup de elevi ai claselor a 5-a de la Scoala pentru Copii Orfani din mun. Balti  si un grup de elevi ai cl. A 8-a de la L.T. “G.Cosbuc”  din mun. Balti. Elevii cl. a 8-a au avut posibilitatea sa abordeze in limba engleze diverse tematici leagte de educatia civica: saracia  si educatia ca mijloc de iradicare a saraciei, liderismul, drepturile omului din perspectiva persoaneleor stingace si voluntariatul. Elevii claselor a 5-a au avut ocazia sa consolideze materialul studiat in cadrul disciplinei scolare de limba engleza prin diverse jocuri interactive, prezentari Power Point, cintece si chiar lectii cu o profesoara americanca, dna Emily Dewhirst. Studentii au mentionat importanta si utilitatea proiectului in dezvoltarea profesionala a viitorilor profesori de limba engleza si si-au exprimat speranta ca proiectul FELT School va izbuti sa fie acreditat ca program de voluntariat in viitor.

SAM_3247 SAM_3154 SAM_3348

A.O. “Centrul pentru Educatie Continua” in colaborare cu Facultatea Limbi si Literaturi Straine, Universitatea de Stat  “A.Russo” din Balti au organizat deasemenea si o expozitie de resurse elaborate in cadrul proiectului cu suportul financiar al Ambasadei SUA si Fundatiei Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein.  Toti studentii au avut posibilitatea de a  vizita asa numitul “peretele plansetelor si oficiul planseletol de predare a limbii engleze” (the flashcards wall and the flashcards room) si a se informa despre resursele disponibile pentru studenti.

La finele sesiunii, participantii editiei a 5-a a proiectului au primit un set de plansete tematice, certificate de participare si un USB cu resurse utile pentru imbogatirea portofoliului la limba engleza.

“Si acum ce urmeaza?”, a intrebat Galina Emet, particinta in cadrul proiectului si coator al unei serii de plansete elaborate si expuse in cadrul expozitiei sus mentionate. Noi editii a taberei de vara, continuarea activitatilor la scolile partenere,  recrutarea a noi studenti care vor organiza activitati extracurriculare in limba engleza si vor  da exemple de angajament civic, implicare in proiecte comunitare, si vor promova  voluntariatul ca forma de dezvoltare profesionala si cetatenie activa.

A.O. “Centrul pentru Educatie Continua” aduce sincere multumiri profesorilor de la insitutiile partenere care au contribuit la implimentarea proiectului si au sustinut studentii in organizarea activitatilor comuniatre: Dna Iulia Ignatiuc, decan al Facultatii Limbi si Literaturi Straine, Universitatea de Stat A. Russo din Balti, dna Ana Muntean, sef catedra Filologie Engleza, Dna Lara Aladin, lector superior, catedra Filologie Engleza, dna Elena Varzari, lector superior , catedra Filologie Engleza, dna Emily Dewhirst, Voluntara a Corpului Pacii Moldova, dna Rodica Gutu, director al L.T. “G.Cosbuc”, dna Lucia Pirau, director adjunct la L.T. “G.Cosbuc”, Dna Svetlana Tugarova, director al Scolii pentru Copii Orfani din mun. Balti.

“Acest eveniment este realizat gratie sustinerii generoase a poporului american prin intemediul Departamentului de Stat al Statelor Unite si Fundatiei Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein. Continutul acestui program tine de responsabilitatea Asociaţiei “Centrul Penteru Educaţie Continuă” si nu reflecta neaparat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii sau ale Fundatiei Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein.”

Leave a Reply