A demarat cea de-a II-a ediție a Școlii de Vară FELT School

SAMSUNG CAMERA PICTURES     Cea de-a doua ediție a școlii de vară FELT Summer School (Școala viitorilor prefesori de limba engleză) a început duminică, 28 iulie, la Bălți, în cadrul Universității de Stat„Alecu Russo”. Timp de două săptămîni, un grup de participanți înscriși în proiect, patru profesori și șase studenți, vor participa la o serie de traininguri care vor contribui la dezvoltarea profesională a actualilor și viitorilor profesori angajați în procesul didactic.

Activitatea în cauză se va desfășura în două etape: 28 iulie-4 august participanții vor asista la niște cursuri axate pe metode interactive de predare a limbii engleze centrate pe elevi, metodă promovată și în sistemul autohton de învățămînt,  în contextul în care Republica Moldova  a aderat la Procesului de la Bologna.

În a doua etapă, 5 august – 11 august 2013 activitățile vor avea un caracter strict didactic. FELT School se va deplasa în satul Bălăurești, raionul Nisporeni, unde participanții, în cadrul liceului din localitate, se vor implica într-un program intensiv de predare a limbii engleze elevilor din clasele a III-a, a V-a și a VI-a. Pe lîngă activitățile didactice, elevii vor fi încadrați și în alte numeroase ocupații, cum ar fi: pauze dinamice, jocuri, teatru pentru copii, cursuri de dezvoltare personală.

Întreg proiectul este implimentat de: Asociația „Centrul pentru Educație Continuă” în parteneriat cu  Catedra Filologie Engleză, Facultatea Limbi și Literaturi Străine, Universitatea „Alecu Russo” din Bălți, Liceul Teoretic Bălăurești, Direcția de Învățămînt, Tineret și Sport, Consiliul  raional Nisporeni. Proiectul este spijinit financiar de Fundația „Serviciu de Dezvoltare din Liechtenstein.”

Leave a Reply