Școala de vară va continua și în luna septembrie

În perioada 20-25 august 2017 a avut loc prima etapă a școlii de vară ,,Predarea Limbii Engleze în Școlile Profesionale Specializate în Domeniul Gastronomiei”.  Participanții școlii de vară au fost profesorii de limba engleză și a câte 2 elevi de la cele 4 instituții partenere: Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrare a Alimentelor din mun. Bălți, Școala Profesională din Cupcini, Școala Profesională din Ștefan Vodă, Școala Profesională nr 1 din Cahul.

Elevii au participat la lecții publice de limba engleză, sesiuni de evaluare a resureslor didactice elaborate pentru cursul ,,Limba Engleză pentru Gastronomie”, ateliere gastronomice conduse de maiștrii bucătari, dna Liuba Băligari, Școala Profesională din Ștefan Vodă, și dnul Petru Guțu, Școala Profesională din Cupcini, activități de teambuilding.

În cadrul sesiunilor de evaluare elevii au ales să ia în geantă cu ei și să ,,ducă” colegilor la școală următoarele resurse didactice: fișele didactice, metodele interactive de predare a vocabularului, filmele tematice, evaluările online și evident activitățile de teambuilding.

Ei au apreciat deasemenea atelierele gastronomice organizate la școala profesională din Cupcici și la Restaurantul Oliva din mun. Bălți, și au venit cu sugestii de îmbunătățire a atelierelor organizate în bucătăria comunitară, în special echiparea lor cel puțin pe parcursul școlii de vară cu ustensilele profesionale necesare.

Elevii au participat deasemenea la elaborarea de noi resurse didactice prin efectuarea de fotografii tematice și înregistrări video în cadrul școlii de vară, în special în cadrul atelierelor gastronomice. Drept rezultat, 7 înregistrări video au fost elaborate în limba română și în limba engleză. toate aceste resurse didactice contribuie la îmbunătățirea procesului de predare a limbii engleze în școlile profesionale, partenere în cadrul proiectului FELT School.

Prin votul închis al elevilor și profesorilor, un elev de la Școala Profesională din Ștefan Vodă, Sergiu Cucoș, a fost recrutat pentru a participa la vizita de schimb de experiență de la IPSSEOA K Wojtyla, Catania, Italia.

Toți elevii care au participat la școala de vară vor avea acces la cursul online de limba engleză pentru gastronomie pe parcursul anului de studiu 2017-2018, și vor avea oportunitatea să pergătească bucate siciliene alături de maiștri bucătari de la IPSSEOA K Wojtyla, Catania, Italia care vor vizita toate 4 instituții partenere în perioada 11-18 septembrei 2017.

 

 

Leave a Reply