Vizita de Schimb de Experiență în Sicilia

În perioada 3-10 matie 2018 un grup de 9 persoane format din profesori de limba engleză, maiștri și elevi de la 4 școli profesionale din Moldova și reprezentanți ai proiectului FELT School au participat la vizita de schimb de experiență de la IPSSEOA ”K. Wojtyla”, Catania, Italia.

29101595_798057420377717_3545732464783654912_o (1)

Profesorii au avut oportunitatea de a-și îmbunătăți cunoștințele legate de gastronomie și abilitățile de predare a unui curs de limba engleză pentru gastronomie prin oservarea lecțiilor de limba engleză predate de profesori cu experiență de la instituția gazdă, prin predarea unei lecții publice despre bucatele moldovenești, prin sesiuni privind analizarea testelor de evaluare a cunoștințelor la limba engleză utilizate în perioada anilor 2016-2018 la IPSSEOA ,,K. Wojtyla” în grupurile țintă de elevi de la anul 1-5 de studiu.

Elevii și dna Liuba Baligari, maistru la școala profesională Ștefan Vodă au avut oportunitatea de a lucra în laboratorul școlii partenere împreună cu elevii și șefii bucătari italieni. Marți, 6martie, elevii și dna Liuba Baligari au participat la un masterclass organizat de Federația Bucătarilor Italieni la IPSSEOA ,,K.Wojtyla”. Instituția parteneră ne-a oferit deasemenea oportunitatea de a face înregistrări video dar și fotogarfii care ulterior vor fi utilizate pentru elaborarea resurselor didactice tematice în limba engleză. Printre bucatele noi  învățate, elevii au menționat bucatele și sosurile din produsele marine ca fiind cele mai neobișnuite și interesante pentru ei.

Colaborarea fructuoasă dintre elevii din Catania și elevii din Moldova a fost deasemenea facilitată și de inițiativa școlii gazdă de a caza elevii participanți la schimbul de experiență în familiile gazdă ale elevilor de la IPSSEOA ,,K.Wojtyla”.

Activitățile organizate în cadrul vizitei de schimb de experiență au inclus și vizite gastronomice la o fabrică de distribuire a portocalelor și producere a sucurilor precum și program socio-cultural în Catania, Taormina și Caltagirone, unde profesorii s-au familiarizat cu diverse aspecte ale bucătăriei Italiene și în special istoria și tezaurul cultural specific Siciliei.

Vizita de schimb de experiență a fost organizată în cadrul proiectului FELT School cu suportul financiar al fundației ,,Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein”, al instituției gazdă IPSSEOA ,,K.Wojtyla”, Catania, a famililor gazdă din Catania precum și din contul personal al unor persoane cum ar fi maiștri sau membrii clubului gastronomic care nu fac parte din grupul țintă de beneficiari ai proiectuuli FELT School dar au dorit să investească propriile resurse în dezvoltarea profesională.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply