Donează și Beneficiază

Donează fișe didactice unui copil, și beneficiază de un curs gratuit de limba engleză!

Asociația Centrul pentru Educație Continuă lansează o campanie de informare privind promovarea metodelor de predare centrate pe elev, creșterea vizibilității acestor resurse didactice și diseminarea rezultatelor privind utilizarea jocului didactic în clasele 1-a și a 2-a. Campania se numește ,,Donează și Beneficiază” deoarece încurajează părinții și profesorii să achiziționeze fișe didactice și să le doneze unei clase de elevi, iar elevul, al carui părinte donează fișele este invitat la un curs gratuit de limba engleză care este promovat online. Donația trebuie să fie în valoare de 1500 lei și să achiziționeze minim 2 seturi de fise pentru  un grup de 10-30 de elevi.

Etapele de desfășurare a activităților:

Părinții și profesorii care doresc să susțină această campanie pot solicita contul de plată, iar noi il expediem prin email.

Părinții achită suma și prezintă dovada de plată asociației noastre.

Elevul este conectat la cursul online de limba engleză în baza unei consultații (online).

Elevii claselor a 1-a sau a 2-a care primesc fișele didactice gratuit sunt invitați la un atelier de lucru privind utilizarea jocului didactic în procesul de învățare a limbii engleze. Atelierul este organizat online. Activitatea se înregistrează și se plasează pe pagina de facebook al proiectului FELT School.

În perioada pandemiei este mai dificil de a disemina resuresle didactice și de a organiza ateliere de lucru pentru elevi. În acest context, o nouă colaborare dintre elev, părinte și profesor va fi inițiată, iar elevii și părinții care vor participa la această campanie vor primi un certificat de contribuții comunitare în cadrul campaniei ,,Donează și Beneficiază”.

Prin această campanie, A. O. ,,Centrul pentru Educație Conituă” ajută deasemenea părinții să înțeleagă valoarea jocului didactic și le oferă o ocazie extraordinară de a-și susține copilul în perioada când începe studierea limbii engleze asigurându-l cu resurse didactice cu care poate studia limba engleză în mod interactiv.

Fișele didactice au fost elaborate și publicate grație suportului financiar al Fundației ,,Serviciul de Dezvoltare din Liechtenstein”, iar resursele digitale au fost elaborate din sursele asociației noastre.

În perioada anilor 2014-2019- o colecție de 20 de seturi de fișe didactice în limba engleză au fost elaborate și pilotate în peste 15 instituții din Republica Moldova. Seturile de fișe sunt destinate claselor primare, în special claselor 1-2 și sunt disponibile atât setul profesorului (format A5) cât și setul elevului (format A7).

Pe parcursul anului 2020, o serie de resurse digitale au fost elaborate și un curs online de limba engleză a fost lansat în perioada estivală.  Cursul a fost oferit gratuit și în cadrul școlii de vară ,,E- Vacanța” organizată de Direcția de Învățământ Soroca (iulie 2020). În perioada lunii august, încă un grup de 28 de elevi de la L.T. ,,Constantin Stere” din or. Soroca au frecventat o serie de ateliere unde au învățat cum pot utiliza jocul didactic în procesul de învățare interactivă în combinație cu resuresle digitale care complementează seturile de fișe didactice.

Leave a Reply